Prajitura cu foi si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 2629 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Foaie de cocos
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Foile
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 8 oua
  • Crema
  • 300 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • esenta d erom
  • 5 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 g ciocolta
  • 100 g unt
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Foia de cocos-albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa.

Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit si coacem cca 18  min pana  se rumeneste putin deasupra.

Lasam sa se raceasca foarte bine in tava.

Foile-Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se dizolva zaharul,pana devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile amestecate cu untul topit si racit,amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari unsoare,

Tapetam dosul tavi cu hartie de copt si adaugam cu o lingura mare compozitie in mijloc si nivelam cu lama unui cutit,astfel incat sa acopere toata suprafata dosului de tava.

Dam tava la cuptorul incalzit sa se coace cca 10 min(sa se rumeasca putin)

Se rastoarna foaie pe o alta foaie si repetam operatiunea pana ce se termina compozitia.(Mie mi-au iesit 7 foi)

Crema-intr-un vas se adaugam galbenusurile,zaharul si se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani.

Lasam sa se racesca,

In alt vas se topeste ciocolata pe baie de abur si adaugam untul moale treptat ,esenta de rom si amestecam energic,pana ce se omogenizeaza,

Adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.

Ansamblare-in tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara.asezam prima foaie de cocos,crema de ciocolata-foie-crema si repetam, (eu am folosit doar 3 foi)

Dam tava la rece cateva ore

Pentru decor-am topit ciocolata cu untul,turnam calduta peste ultima foaie si cu un cutit nivelam,presam nuca de cocos si dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)